Copyright © 2020. All Rights Reserved

В Брюж се намира единственият биропровод в света

14 април 2020
В Брюж се намира единственият биропровод в света

 Знаете ли, че ... ?

 

В Белгийският град Брюж се намира единственият биропровод в света.

 

Целта на инсталацията е да свързва пивоварната De Halve Maan /една от най-старите и все още работещи пивоварни в страната/, която се намира в центъра на историческото градче до бутилиращ завод в покрайнините.

 

Решението за инвестиция в изграждането на биропровод е било продиктувано не от стремеж за оптимизиране на разходи, а от екологични съображения.

 

 Години наред цистерни на De Halve Maan правили около 500 курса годишно по тесните калдъръмени улички на средновековния град, за да бъдат натоварени с бира и да я доставят до бутилиращия цех.

 

Звукът от тежките машини тормозел ежедневно жителите на местността, а с въвеждането на инсталацията трафикът на камиони в градчето намалява с 85% - проблемът останал в историята.

 

Изграждането на 3.2-километровата тръба и пускането й в експлоатация са стрували на белгийците около 4 милиона евро, от които близо 350 хиляди евро са дарени от местните жители на града.

Изпомпваната по тръбата бира се равнява на около 4000 литра за час, което количество е достатъчно, за да запълни 12 000 бутилки от пивото.

 

Инсталацията е оборудвана с най-новите технологии, за да се гарантира качеството на бирата по време на цялото пътуване на любимата за мнозина напитка от пивоварната до фабриката за бутилиране.

 

< MENU "J0B0" - Delivery >

 

 

СПОДЕЛЕТЕ С ПРИЯТЕЛИ >